Please CLICK

Thursday, August 22, 2013

Siapa Bunuh Altantuya?Perkembangan terkini yang sangat menarik dan agak tidak disangka. Kes pembunuhan Altantuya ini sudah terkenal di serata dunia. Azilah dan Sirul dibebaskan dari penjara Malaysia. Tika dunia menyaksikan Mubarak baru saja dibebaskan dari penjara Mesir. 

Somebody must go to jail, but who? Somebody have killed Altantuya, but who? And most important is the motive behind. Hope justice will surface by hook or by crook. But Allah knows the whole thing, no doubt about that. Rasanya kes ini masih belum dapat ditutup 'once and for all'.


*****


Dua bekas komando polis bebas hari ini selepas Mahkamah Rayuan membenarkan rayuan mereka dan mengubah sabitan terhadap mereka atas tuduhan membunuh warga Mongolia Altantuya Shaariibuu pada 2006.


Panel tiga hakim iaitu Datuk Seri Mohamed Apandi Ali, Datuk Linton Albert dan Datuk Tengku Maimun Tuan Mat membuat keputusan sebulat suara membenarkan permohonan rayuan bekas ketua inspektor Azilah Hadri dan bekas korperal Sirul Azhar Umar.Kedua-duanya sebelum ini disabitkan bersalah di Mahkamah Tinggi Shah Alam atas tuduhan membunuh model dan penterjemah, Altantuya, 28, di hutan simpan di Shah Alam pada 2006.Mereka pada ketika itu bertugas di Unit Tindakan Khas Bukit Aman dan berada dalam pasukan keselamatan Datuk Seri Najib Razak. Najib pada ketika itu ialah timbalan perdana menteri dan menteri pertahanan. ~the malaysian insider

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...